Tuinadvies

Een tuinadvies, waarbij de wens van de opdrachtgever de hoogste prioriteit heeft, is de eerste stap naar een mooie uitgebalanceerde tuin.

De basis van ons tuinadvies is dat uw tuin zodanig wordt ontworpen dat het interieur en het exterieur van uw woning, monument of bedrijfspand elkaar versterken, een plek om te genieten, te koesteren of met plezier te werken. De stijl van het huis en tuin, enerzijds en de aard van de buurt, anderzijds, moeten elkaar aanvullen.

Uiteraard nemen wij bepalende factoren mee in het uitbrengen van uw tuinadvies, zoals het uitzicht op het landschap, de aanwezige gebouwen, niveauverschillen, drainage, grondtype, windrichting, omheiningen, zon en schaduw, beschikbaarheid van water etcetera.
Elk van deze eigenschappen zullen ons tuinontwerp beïnvloeden.

De ontwerpen van Oudshoorn Tuin- en landschapsontwerpen zijn op maat gesneden en het product van een persoonlijke aanpak. U kunt natuurlijk kiezen voor een compleet ontwerp, van schets tot directievoering, maar ook met een tuinrenovatieadvies of beplantingsplan kan de tuin een nieuwe impuls krijgen. 

Kijkt u eens naar onze gerealiseerde tuinprojecten.

Kennismaken

In een eerste vrijblijvende afspraak bekijkt Hélène Oudshoorn wat ons tuinontwerp en -adviesbureau voor u kan betekenen en wordt de basis gelegd voor de opdracht. De huidige tuin, ligging, bodemsoort, woning en omgeving zullen uitgangspunt zijn voor een mooi tuinplan.

Uw wensen, ons tuinadvies

De wensen en eisen van de opdrachtgever zijn uitgangspunt voor het maken van een tuinontwerp. Voor het geven van een tuinadvies brengen wij de volgende onderwerpen in kaart.
Welke elementen ziet u graag in uw tuin en hoe wilt u uw tuin gaan gebruiken?
Hoeveel uur wilt u per week in de tuin werken?
Bent u een plantenliefhebber?
De stijl en vorm zijn belangrijk en daarom bekijkt Hélène Oudshoorn of de tuin past bij de woning, het monument of bedrijfspand én de omgeving.

Tuin- of tuinrenovatie-advies

In een bestaande tuin of in een landschap zijn soms aanpassingen gewenst ten aanzien van de ruimtelijke indeling of de beplanting. Niet in alle gevallen is daar een nieuw tuinontwerp voor nodig. Oudshoorn Tuin- en Landschapsontwerpen geeft ook tuinrenovatie-advies ter plaatse.

Schetsontwerp van uw tuin

Na het inventariseren van uw wensen, het bespreken van de mogelijkheden en misschien onmogelijkheden, zal worden over gegaan tot het maken van een schetsontwerp van uw tuin.
Hierbij kunnen verschillende varianten geschetst worden. De schetsen voor de tuinontwerpen worden zorgvuldig met u doorgenomen.

Definitief tuinontwerp

In het definitieve tuinontwerp is te lezen hoe de tuin wordt ingedeeld en welke materialen er gebruikt worden. Eventuele aanpassingen worden hierin verwerkt.
De uiteindelijke tekening bevat alle informatie om tot de uitvoering van uw nieuwe tuinaanleg of tuinrenovatie over te gaan.

Beplantingsplan van uw tuin

De juiste beplantingskeuze versterkt het tuinontwerp. Beplanting is een belangrijk onderdeel van de tuin  een goede balans tussen bestrating en beplanting maakt de tuin tot een fijne plek. Een beplantingsplan kan onderdeel uitmaken van het tuinontwerp en bestaat uit de volgende onderdelen: een plattegrond met daarin duidelijk ingetekend welke plant waar komt, een lijst met de plantennamen, aantallen, plantgegevens en plantverbanden.

Tuinverlichting

Met de juiste verlichting is uw tuin helemaal af.
Immers, ook ’s avonds wilt u nog optimaal van uw tuin kunnen genieten.
Daarom maken wij voor u een bewuste keuze voor de aan te leggen verlichting, passend in uw tuin en aansluitend bij uw voorkeur. Immers, deze verlicht uw tuin waar dat nodig is, zonder dat het stoort.
De juiste verlichting geeft sfeer, veiligheid en mooie accenten in de tuin.

Directievoering

De tuin is op papier gereed. Het tuinontwerp bevat alle tekeningen die nodig zijn om aan de slag te gaan.
Wie de tuin gaat aanleggen bepaalt u zelf, waarbij Hélène Oudshoorn u kan adviseren over de kwaliteit- en prijsverhouding van de aanleg.
Begeleiding tijdens de aanleg is ook mogelijk.

Budget en kosten tuinontwerp

Het maken van tuinontwerpen is een vak apart. Een doordacht tuinontwerp verdient zichzelf terug doordat er direct geïnvesteerd wordt in de juiste keuzes. Het ontwerp, de materiaalkeuze en uitvoering worden afgestemd op uw budget. Oudshoorn Tuin- en Landschapsontwerpen maakt na de eerste kennismaking graag een offerte voor de ontwerpkosten voor u.